Tips voor het design van je webshop

184169307Heb je plannen om een nieuwe webshop te beginnen aangezien je een nieuw of bestaand product gaat verkopen? Dan is het natuurlijk jouw streven om zoveel mogelijk omzet te behalen! Hier kun je op veel manieren een bijdrage aan leveren. Een van die manieren is het creëren van een aantrekkelijke webshop. Het design van je webshop speelt een belangrijke rol of mensen daadwerkelijk een product bij je willen kopen.

Hoe kun je nu zorgen voor een aantrekkelijk design? Wij geven je een aantal bruikbare en praktische tips.

Geef je klanten het gevoel dat ze welkom zijn

Klanten zijn vaak niet voor niets op jouw website uitgekomen. Door bepaalde zoekwoorden in te tikken op Google zijn ze in jouw webshop terecht gekomen. Jij kunt klanten het gevoel geven dat ze welkom zijn door gebruik te maken van de juiste kleuren. Kies voor kleurgebruik in je webshop die ook passen bij de kleuren van de producten die je verkoopt. Dat roept een gevoel van herkenning op bij klanten.

Plaats de verschillende onderdelen van de webshop op de juiste plek

Voor klanten is het belangrijk dat alles gemakkelijk te vinden is in je webshop. Zorg daarom dat je de onderdelen van je webshop op een logische wijze indeelt. Plaats bijvoorbeeld een menu aan de linkerkant en een eventueel zoekvenster rechts bovenin.

Design mag niet afleiden van functionaliteit

Hoe spetterend het design van je webshop misschien ook is, het mag nooit en te nimmer afleiden van de functionaliteit van je webshop. Anders loop je alsnog het risico dat klanten bij je weglopen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Vraag ook zeker eens aan meerdere mensen hoe ze jouw webshop ervaren. Vinden ze het niet alleen mooi, maar werkt het ook goed? Kortom, genoeg reden om aan de slag te gaan!